You are here: Home > DEZVALUIRI DNA Piteşti - pe urma lichidatorului Petre Motrun
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

DNA Piteşti - pe urma lichidatorului Petre Motrun

E-mail Print PDF
Fostul asociat Agofloris, Gheorghe Arsene i-a făcut plângere penală la DNA Piteşti lui Petre Motrun, cel care s-a ocupat de lichidarea societăţii Agofloris şi care pe parcursul a aproximativ doi ani a tot încercat să pună la punct un plan de reorganizare judiciară a fostului combinat de prelucrare a cărnii de la Ştefăneşti. Acesta îl acuză pe Motrun că a prejudiciat societatea cu bună intenţie pentru a-şi însuşi bunuri materiale. Războiul dintre Gheorghe Arsene şi Florian Soare, pe de o parte, şi lichidatorul judiciar a pornit în momentul în care Motrun a reuşit să-i îndepărteze pe cei doi din schema de conducere a societăţii şi să-şi instaleze în poziţii cheie oamenii săi de încredere.

Acuzat că a vândut mezelurile firmei sub preţul de achiziţie al materiei prime

În plângerea penală făcută la DNA Piteşti, Gheorghe Arsene acuză că Motrun „împreună cu vărul său, judecătorul Copaie Georgică, au încălcat legea, producând un prejudiciu de circa 2 milioane euro”, aducând Agoflorisul în stare de faliment. Acesta mai susţine că Motrun a vândut produse din carne sub preţul de achiziţie al materiei prime. „Această situaţie a dus la diminuarea zilnică a averii debitorului şi inevitabil conduce la faliment, de fapt ceea ce s-a urmărit de la început de către Motrun Petre, respectiv vânzarea activelor de 3 milioane de euro pe un preţ de nimic”, semnalează Arsene în plângerea penală. Din actele deţinute de acesta reiese că toate documentele semnate în perioada 2008-2009 sunt lovite de nulitate din cauza stării de incompatibilitate a lui Petre Motrun, acesta fiind angajatul societăţii Amron Auto­motive, în funcţia de director admi­nistrativ. „Deşi am adus aceste aspecte la cunoştinţa judecătorului sindic, acesta nu a luat nicio măsură”, a mai spus Arsene.

Avocatul Leancă – apropiat al lui Motrun

Arestarea avocatului Alexandru Ioniţă Leancă a tuburat apele şi în rândul lichidatorilor judiciari, unii dintre aceştia, printre care şi Petre Motrun, având strânse legături cu el. În perioada în care era lichidator al Agoflorisului, se pare că Petre Motrun a făcut o greşeală care putea să-l coste vreo 15 miliarde de lei vechi. Fostul şef al SRI Câmpulung a girat în nume propriu şi a garantat cu vila sa de la Câmpulung un împrumut pe care l-a luat de la firma Viocat, unul din partenerii de afaceri ai Agoflorisului. În momentul în care nu a mai avut de unde să returneze banii luaţi, Petre Motrun a fost dat în judecată de către reprezentanţii Viocat, aşa că şi l-a angajat ca apărător pe Alexandru Ioniţă Leancă. Relaţiile profesionale dintre cei doi nu l-au ajutat prea mult pe lichidatorul Agoflorisului, care s-a trezit la un moment dat cu somaţie de executare, fiind la un pas să-şi piardă locuinţa de la Câmpulung.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML